KONYA / HÜYÜK - Hüyük Makbule-Durmuş Akkuş Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Okulumuz Coğrafya Öğretmeni Kadir YAYLACI ile okulumuz İngilizce Öğretmeni Nurdan YILMAM'ın katılımcı olarak yürüttüğü "Our Cultural Treasures (Kültürel Hazinelerimiz)" adlı eTwinning projemiz 12 kişilik öğrenci ekibiyle çalışmalarına tüm hızılyla devam ediyor.

Mrt

Hüyük Makbule Durmuş Akkuş Anadolu İmam Hatip Lisesi ekibi olarak kurucusu olduğumuz THE MEDIA DETECTIVE, ortak olduğumuz VIRTUAL BOOK CLUB ve A SAPLING, A BREATH AND A LETTER FOR THE FUTURE adlı üç projemizin bildiri sunumunu gerçekleştirmek üzere II. Uluslararası Kendin Yap Atölyeleri Sempozyumu UKYAS 2022'de BİZ DE VARIZ.

Mrt

Hüyük Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi bünyesinde okulumuzda açılan Geleneksel Türk Okçuluğu kursu için gönderilen malzemelerden dolayı Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne teşekkür ederiz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, okulumuz Afet Hazırlık Kulübü danışman öğretmenimiz Kadir YAYLACI tarafından öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik bilgilendirme afişi hazırlanmıştır.

Şbt

Mirac gecesi Rasûl-i Ekrem'e beş vakit namazla birlikte Âmenerrasûlü hediye edilmiş ve ümmetinden Allah'a şirk koşmayan kimselerin büyük günahlarının bağışlanacağı müjdelenmiştir. (Müslim, İman 279)

Rabbim sen Affedicisin affetmeyi seversin. Bizleri Mübarek Miraç kandili hatırına Affı mağfiret eyle, affalunmadık günahlarımızı bırakma.(amin)

Miraç Kandili'nin ülkemize, milletimize, tüm İslam âlemine sağlık ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz. Kandili'miz mübarek olsun.

Şbt

Okulumuz öğrencileri arasında 16 Şubat 2022 Çarşamba günü ödüllü Hadis Yarışması düzenlendi. Yarışmada öğrencilerimiz, İHL Meslek Dersleri öğretmenlerimizin birinci dönem boyunca okudttukları hadis kitaplarının içeriğinden sorumlu oldu. Yarışma birincisi, ikincisi ve üçüncüsü yarışmada en yüksek doğru sayısına ulaşan öğrenciler olarak belirlendi. Gerek sınav sorularını hazırlama gerek uygulama gerekse ölçme ve değerlendirme aşamasında emeği geçen Okul Müdürümüz Ahmet SEVER, İHL Meslek Dersleri öğretmenlerimiz Ayşe KESİCİ, Metin ÖZTÜRK ve Güngör Firdevs İDARE ile emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

İlçemizde düzenlenen Haydi Konuş Bakalım münazara yarışmasında öğrencilerimiz "Nükleer Enerji Santralleri Serbest Bırakılmalıdır." konusunu savunarak finale çıkmaya hak kazandı. Finalde ise "Duyguları anlatmada MÜZİK daha etkilidir." konusuna karşı "Duyguları anlatmada EDEBİYAT daha etkilidir." konusunu savunan öğrencilerimiz yarışmada sergiledikleri etkili sunumları ile ilçe 2.si oldu. Öncelikle, başta Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz Büşra YAŞAR ve Mehmet Ali ŞAN olmak üzere münazara yarışması hazırlık sürecinde öğrencilerimize destek olup emeği geçen tüm öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyor, ardından okulumuzu en iyi şekilde temsil ederek bizleri gururlandıran münazara ekibi asil üyelerinden 10/A sınıfı öğrencisi Fatmagül AÇIK ile Şifa MERCAN, 11/A sınıfı öğrencisi Elif KAPLAN ve yedek üyemiz 10/A sınıfı öğrencisi Ayşe TUNEL'i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Şbt

8-9-10 Aralık'ta İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün il düzeyinde, ilçemizde gerçekleştirmiş olduğu Gençler Bocce Müsabakaları'nda 1-2-3.lüğü okulumuz aldı. 22-24 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen Dart Turnuvası'nda ise genç erkeklerde 1.liği alırken kızlarda 2. ve 3. lüğü aldı. Başta şampiyonlarımıza rehberlik eden Beden Eğitimi Öğretmenimiz Zekeriya GÜNDOĞDU olmak üzere 9/A sınıfı öğrencimiz Ali UYANIK, 10/A sınıfı öğrencilerimiz Fatmagül AÇIK ile Zeynep DURAN, 12/A sınıfı öğrencimiz Alperen ŞİRECİ ve 12/B sınıfı öğrencimiz Emre BAŞ'ı başarılarından dolayı tebrik ediyor, bize yaşattıkları gururdan dolayı da teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuz 10/B sınıfı öğrencilerinden Ömer Faruk MERT, Hafızlık Belgesi'ni İlçe Müftümüz Seyit Ali GÜNDÜZ'den aldı. Öğrencimizi tebrik ediyor, hafız olarak çıktığı ilim yolculuğunda başarılar diliyoruz.

Şbt

Okulumuz 12. sınıf öğrencilerinin motivasyonunu artırmak, 2020-2021 yılında gerçekleştirilen eTwinning projelerimizde görev alarak yaptıkları çalışmalarla okulumuzu gururlandıran öğrencileri ödüllendirmek ve Kütüphanecilik Kulübü'nde yer alan öğrencilerimizin kitapların dünyasını daha yakından keşfetmelerini sağlamak amacıyla 8. Konya Kitap Günleri'ne katıldık. Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Büşra YAŞAR ve Mehmet Ali ŞAN rehberliğinde kitap fuarını gezen öğrencilerimizin mutlulukları gözlerine yansıdı. Öğrencilerimizin etkinliğe ulaşımını sağlayan Konya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederiz.

May

2021 eTwinning teması olarak belirlenen "Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon" konusunda daha bilinçli bireyler yetiştirmek amacıyla oluşturduğumuz ve okulumuz İngilizce Öğretmeni Nurdan YILMAM'ın kurucu ortak olarak yürüttüğü The Media Detective (Medya Dedektifleri) adlı eTwinning projemiz, mart ayında başladığı etkinliklerine 6 kişilik öğrenci ekibiyle tüm hızılyla devam ediyor.