KONYA / HÜYÜK - Hüyük Makbule-Durmuş Akkuş Anadolu İmam Hatip Lisesi

And so the Adventure Begins (Ve Böylece Macera Başlar)

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Nurdan YILMAM'ın katılımcı olarak yürüttüğü "And so the Adventure Begins (Ve Böylece Macera Başlar)" adlı eTwinning projemiz 7 kişilik öğrenci ekibiyle çalışmalarını tamamladı.

Proje çıkış noktası yeni yerler keşfederek yeni kültürler öğrenmektir.Bunun en iyi yoluysa seyahattir.Projenin temel amacı,öğrencilerin yeni yerler keşfederek yeni kültürler öğrenmesini sağlamaktır.Sürdürülebilir Seyahat ile Karbon Ayak İzini azaltarak öğrencilere sanal seyahat deneyimi yaşatmak,deneyimleriyle ilgili macera,hikaye,anı yazdırmak hedeflendi.Yabancı dil becerileri,disiplinlerarası etkileşim,sosyal-işbirlikçi öğrenme,teknolojiyi etkin kullanma,etkili iletişim,yaratıcılık gibi 21. yy becerilerini geliştirmek de hedefler arasında yer aldı.

Şubat 2022'de başlayan projemizde, okulumuz Türkiye'den İstanbul, Sakarya, Bursa ve Hatay'dan 9, Romanya, Polonya, İtalya ve Macaristan'ın da dahil olduğu toplam 15 ortak ile Mayısta çalışmalarını tamamlamıştır.Projemiz süresince Kültürel Ayak İzi ve Sürdürülebilir Seyahat ele alınarak toplumsal ve paylaşımlı bir öğrenme gerçekleştirildi.

Öğrenciler;danışman öğretmen liderliğinde karma takım çalışmalarında ekipler halinde çalışarak,çeşitli Web 2.0 araçlarıyla zengin bir ortak ürün arşivi oluşturdu.

Sürdürülebilir Seyahat ve Karbon Ayak İzi bağlamında işbirlikçi öğrenme gerçekleştirilmiştir.Seyahat temalı yapboz,kelime bulutu,KAHOOT yarışmaları;öğrenci-öğretmen-okul-şehir tanıtımları;proje logo seçimi;2022 Gezginler Takvimi,Dünya Su Günü afişleri,Karbon Ayak İzi&Sürdürülebilir Seyahat zihin haritaları;Arıların Dünyaya Faydaları kısa filmi;Seyahat Günlüğü;I’M READY TO GO videoları;broşürlerden oluşan PLACES YOU MUST SEE interaktif e-dergisi;LET’S TRAVEL AROUND THE WORLD TOGETHER akrostiş şiiri;GEZGİNLER VE KAŞİFLER ANSİKLOPEDİSİ,I CHALLENGE YOU yürüyüş etkinliği;barış içinde bir dünya için 1000 turna kuşu yapımı;çevrimiçi oyunlar;Murat Suyabatmaz ve Ada Sunar ile çevrimiçi söyleşi etkinlikler arasında yer almaktadır.Final ürünü,proje sürecini ele alan,birçok ortak ürünün yer aldığı interaktif dergidir.

Projemizde yürütülen çalışmalara Twinspace ana sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

AND SO THE ADVENTURE BEGINS İnteraktif Dergimiz için tıklayınız.

PROJE TANITIM VIDEOMUZ

PROJE ORTAKLARIMIZ