T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / HÜYÜK - Hüyük Makbule-Durmuş Akkuş Anadolu İmam Hatip Lisesi

"THE MEDIA DETECTIVE (Medya Dedektifleri)" İş Başında

2021 eTwinning teması olarak belirlenen "Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon" konusunda daha bilinçli bireyler yetiştirmek amacıyla oluşturduğumuz ve okulumuz İngilizce Öğretmeni Nurdan YILMAM'ın kurucu ortak olarak yürüttüğü The Media Detective (Medya Dedektifleri) adlı eTwinning projemiz, mart ayında başladığı etkinliklerine 6 kişilik öğrenci ekibiyle tüm hızılyla devam ediyor.

Medya okuryazarlığı 21. yüzyıl becerileri arasındadır. Medyanın birçok farklı kanalıyla iç içe olan gençler malesef bu konuda yeterli kaynağa sahip değiller. Medya ayrıca pek çok dezenformasyon içermektedir. Bu proje ile gençleri medya okuryazarlığı konusunda bilgilendirmek ve medyanın dezenformasyon kısmından daha az etkilenmesini sağlamak hedeflenmektedir. Özellikle bu pandemi sürecinde medyayı daha aktif bir şekilde kullandıkları için gençler dezenformasyona daha çok maruz kalmaktadır. Gençlerin böyle bir süreçte medyayı daha doğru okuyabilmeleri için öğrencilerin aktif olatak rol aldığıWeb 2.0. araçlarının kullanıldığıyabancı dil gelişimi için ortam hazırlayan çalışmalar yürütülmekte ve ürünler ortaya koyulmaktadır.

 

Proje süresince; okulumuz Ürdün, Lübnan ve Gürcistan'ın da dahil olduğu toplam 7 ortak ile çalışmalarına devam etmektedir.

 

Projemiz ile ilgili gelişmeleri Twinspace ana sayfamızdan, The Media Detective web sayfamızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

 

23-05-202123-05-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.05.2021 - Güncelleme: 23.05.2021 04:18 - Görüntülenme: 364
  Beğen | 2  kişi beğendi